Sidebar

29
wo, juni

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

024 Nijmegen Evenement - De SUNSET MARCH is een dagelijks eerbetoon aan alle militairen die zich hebben ingezet voor de vrijheid van Nederland. Met deze speciale editie bedanken wij onze bevrijders en staan wij stil bij de 48 Amerikaanse soldaten die bij de oversteek van de Waal sneuvelden.

Symbolisch steken we samen met hen de brug over in een indrukwekkende mars die je voert langs een schitterend lichtmonument en prachtige operamuziek vanaf het water. Bij het monument De Oversteek brengen we onze bevrijders een laatste groet en is er gelegenheid voor het leggen van bloemen. De Sunset March wordt afgesloten met een spectaculaire voorstelling door Bencha Theater op het terrein van NYMA. Iedereen, jong én oud, is van harte uitgenodigd om deze bijzondere avond mee te maken!

Programma

Het programma start om 19.00 uur op het Festival Beleef De Oversteek. De route van 3,5 km loopt via de trappen de brug op, over stadsbrug De Oversteek, langs het monument De Waaloversteek en eindigt op het festival. Bij het monument is er gelegenheid voor het leggen van bloemen.

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van de Sunset March? Meldt u zich dan aan via: https://sunsetmarch2019.eventbrite.nl.

Route mindervalide

Bent u mindervalide, dan kunt u deelnemen aan een alternatieve route. Hiervoor moet u zich zo spoedig mogelijk en uiterlijk vóór 13 september via dezelfde link aanmelden: https://sunsetmarch2019.eventbrite.nl.

Bereikbaarheid

We adviseren om met de fiets te komen. Er zijn 2 tijdelijke fietsenstallingen: aan de Nymaweg en onder de brug de Oversteek op het Vasim terrein. Deze fietsenstalling is te bereiken via de in- en uitrit aan de Winselingseweg. Komt u met de auto dan kunt u deze parkeren in het weiland aan de Nymaweg (let op: er is een beperkt aantal parkeerplaatsen). Deze parkeerweide is bereikbaar via de Latensteinweg, volg hiervoor de verkeersborden.

Tijd

21 september 2019, 19.00 – 21.30 uur

Start- en eindlocatie

NYMA-terrein, festival Beleef De Oversteek 
Winselingseweg 12 
6541AK Nijmegen 

EHBO

Er is een EHBO-post aanwezig op het NYMA-terrein en medisch hulpverleners lopen rond.

Sanitair

Er zijn toiletten aanwezig op het NYMA-terrein en op de Oosterhoutsedijk.

Volg ons op Facebook bit.ly/sunsetmarch2019

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner