Sidebar

27
zo, sept

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

024Nijmegen Kunst/Cultuur - Bijna twee jaar stond het pand van het Concertgebouw de Vereeniging in de steigers. De steigers zijn allemaal weg en dus is het tijd voor een feestelijke heropening op zaterdag 30 november.  Iedere Nijmegenaar is van harte uitgenodigd om het verbouwde pand van binnen te bekijken en vooral ook te genieten van een bijzonder programma.

Het gebouw van de Vereeniging moest echt fors worden gerenoveerd; alle ruimten in het gebouw waren volledig outdated en voldeden absoluut niet meer aan de eisen die tegenwoordig aan dit soort gebouwen worden gesteld. Laden en lossen veroorzaakte overlast voor met name de omwonenden  de opslagruimtes waren te klein, de artiesten zaten in de foyer veel te dicht op elkaar, voor de orkesten was te weinig ruimte en er waren ook nog eens te weinig kleedkamers.

Dat is nu allemaal veranderd en aangepast. Alle ruimtes in het gebouw hebben een ware metamorfose ondergaan. Ze zijn veel groter, toegankelijk, er is nieuwe fraaie verlichting aangebracht en ook het restaurant is geheel in stijl vernieuwd. Kortom, de entourage is geweldig geworden, ademt een warme sfeer uit en alles ziet er weer heel professioneel uit.

Feestelijke heropening
Op zaterdag 30 november staat de opening gepland die voor iedereen toegankelijk is. De organisatie heeft tussen 14-16.00 uur een gratis muziekprogramma vastgesteld opening heeft De Vereeniging een gratis (!) programma samengesteld met een boeiende muzikale ontdekkingstocht door het pand. Alle ruimtes staan open en er is geen plek waar je niet mag komen. Alles mag gezien worden, van zalen tot kleedkamers en artiestenfoyer. Verder is er life muziek, zijner speciale kinderactiviteiten en geeft architect Job Roos om ca 16.00 een toelichting over de zeer speciale renovatie. Dat betekent echter niet dat na zijn lezing de festiviteiten ten einde zijn. Om 19.45 uur start immers het avondprogramma en verzorgt het Nederlands Blazers Ensemble een boeiend concert ter ere van de grootste komiek aller tijden:Charlie Chaplin. 
Voor degenen die echt geen genoeg kunnen krijgen van alles wat er die dag wordt geboden in het vernieuwde concertgebouw, is er nog een gezellige afterparty, ook al weer met life muziek.

Het belooft een heel spektakel te worden die dag. Iedereen is overdag van harte welkom.
Voor het avondprogramma is dat natuurlijk ook zo, maar om alle Nijmegenaren toe te laten, wordt waarschijnlijk een probleem. Zorg dus dat u er bijtijds bij bent. Reserveer hier snel je gratis toegangskaartje.  Houd er rekening mee dat het druk kan worden en…vol is vol.

024 Nijmegen Kunst/Cultuur – De gemeente Nijmegen had beloofd miljoenen uit te trekken om de cultuursector te redden; kwijtschelding van de huur aan het eind van het jaar, extra aanvullende subsidies etc. Wat een geweldig nieuws, totdat plots bleek dat deze beloofde en zo enorm gewenste cultuureuro’s onverhoeds waren verdwenen.

Lees meer: Het mysterie van de verdwenen cultuurmiljoenen

024 Nijmegen Evenementen – Dit jaar zijn er in Nijmegen een aantal vuurwerkvrije zones. Let er dus op dat je niet op de verkeerde plekken vuurpijlen en andere spetterende Nieuwsjaarsrotjes afsteekt.

Lees meer: Vuurwerkvrije zones in Nijmegen tijdens de jaarwisseling

024 Nijmegen – Sport & Vrije tijd – Sinds jaar en dag is de vierdaagse van Nijmegen een nationaal en internationaal begrip. Van heinde en verre komen fanatieke wandelaars om elke dag zo’n 40-50 kilometer of meer te lopen.

Lees meer: Vierdaagseweek Nijmegen – hoe komen we de week door

024 Nijmegen Lifestyle & Gezondheid – Heerlijk natuurlijk dit formidabele weer, daar kan niets tegenop. Dat vinden ook sommige insecten waaronder de teken, voor het opruimen van van alles en nog wat in de natuur misschien een prima beestje, maar voor ons mensen vaak hartstikke schadelijk.

Lees meer: Tekenverwachtingen in Nijmegen op je app

024 Nijmegen Gezondheid - Zorgorganisatie De Waalboog, woningcorporatie Woonwaarts en de gemeente Nijmegen hebben de onderhandelingen over ontwikkeling van zorgwoningen aan de Doddendaal afgebroken. Volgens partijen is er onvoldoende voortgang in de ontwikkeling, ondanks een bijdrage van de gemeente om de onrendabele top te dekken.

Lees meer: Geen zorgwoningen in Doddendaal

Willekeur?
024 Groesbeek Politiek & Maatschappij - Burgemeester Slinkman van Berg en Dal is van mening dat er geen sprake is geweest van enige willekeur toen een ongetwijfeld hardwerkende BOA van de gemeente Millingen een paar jonge vissertjes op de bon slingerde omdat ze het samenscholingsverbod zouden hebben overtreden.

Lees meer: Vissertjes aan de BOA-haak

024 Nijmegen Maatschappij - Burgemeester Bruls belde op 24 april 2020 ter gelegenheid van Koningsdag de volgende Nijmegenaren om hen te feliciteren met een Koninklijke onderscheiding. De persoonlijke uitreiking kan door coronamaatregelen nu niet plaatsvinden, maar vindt op een nog nader te bepalen dag later plaats.

Lees meer: Lintjesregen Nijmegen

Aanpak woningnood: splitsen van woningen wordt makkelijker daardoor.

024 Nijmegen Politiek Maatschappij - Pandeigenaren die een woning willen opsplitsen in betaald parkeren gebieden, krijgen meer ruimte om parkeren op straat mogelijk te maken. In principe moet een eigenaar de parkeerbehoefte van bewoners oplossen op eigen terrein.

Lees meer: Verruiming parkeervergunningen

024 Nijmegen Economie & Duurzaamheid - Zet op de nationale feestdag Hemelvaartsdag 21 mei je afval niet op straat; die dag hebben ook de medewerkers van Dar net als iedereen een dagje vrij en halen dus niet het huisvuil op. Houd uw afval dus even binnen want de ophaaldienst is verplaatst. Je checkt hier wanneer je wijk weer aan de beurt is.

Lees meer: Afval tijdens Hemelvaart in Nijmegen

024 Berg en Dal Economie - Ondernemers die getroffen zijn door de Coronamaatregelen kunnen een Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) aanvragen. De gemeente heeft inmiddels al ruim 700 aanvragen binnengekregen. Maar veel ondernemers hebben nog niet alle gevraagde bewijsstukken ingeleverd.

Lees meer: Vertraging uitbetaling Tozo bij incomplete aanvragen

024 Nijmegen Economie - Gemeente Nijmegen werkt aan plannen om het station en de omgeving te verbeteren. Dat doen we samen met ProRail, NS en de Provincie Gelderland

Lees meer: Stationsgebied ontwikkeling Nijmegen

Nieuws uit regio 024