Sidebar

08
do, dec

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Proef bijzondere muziek, dans, theater, kunst en lekker eten en drinken in ons binnenste buitenland.

024 Nijmegen/Arnhem/Gendt Kunst en Cultuur - Op 19 en 20 september vindt het jaarlijkse 3 Oever Festival plaats in het prachtige natuurgebied de Gelderse Poort. Ons eerste lustrum waar we trots op zijn! Het festival wordt vrijdagavond 18 september feestelijk geopend in Fort Pannerden in Doornenburg, het centrale gebied waar het 3 Oeverfestival zich afspeelt.


Gelderse Poort

Voor cultuur, natuur en kunstliefhebbers is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Gelderse Poort, een uniek rivierengebied langs de oevers van de Rijn, de Waal en het Pannerdens kanaal. Fiets of wandel de prachtige uitgezette route, pak een pontje en geniet van een bijzondere nazomerdag. 3 oevers worden letterlijk met elkaar verbonden.


Het 3 Oeverfestival groeit elk jaar.
‘En dat is heel mooi,’ vindt de organisatie, ‘Tijdens zo’n festival kunnen bezoekers en bewoners van de Gelderse Poort op een laagdrempelige manier kennis maken met natuur en cultuur.’ Op de 3 pleisterplaatsen in Millingen aan de Rijn, Gendt en Herwen  geniet je van de gratis voorstellingen.  Neem onderweg ook een kijkje in een van de 40 deelnemende ateliers of meer aan voor een hapje en een drankje. Kunstenaars  hebben speciaal voor het 3 Oeverfestival hun deur geopend. Ook hier zijn veel expositieplekken feestelijk aangekleed of worden omlijst met muzikale optredens.


Divers aanbod
Het aanbod aan kunst is heel uitgebreid. Er is veel ruimtelijk werk te zien, maar ook veel schilderkunst, van abstract tot heel realistisch. Ook kunstenaars die werken met textiel en edelsmeden doen mee aan de route. Sommige kunstwerken zijn robuust en krachtig, andere zijn subtiel en levendig. Op verschillende locaties worden workshops gegeven.

Op de pleisterplaatsen wordt gedurende het weekend een gevarieerd cultuurprogramma aangeboden dat varieert van dans, theater, poëzie en muziekoptredens van bekende en minder bekende artiesten. Laat je onderdompelen of doe zelf mee bij een van de workshops!

Bezoekers kunnen hun eigen route uitstippelen en een keuze maken uit het programma en de locaties.


Meer informatie
Data                                        : 19 en 20 september 2020

Locatie                                     :  het prachtige natuurgebied de Gelderse Poort

Organisatie 3 Oever Festival      : Munnikhofsestraat 28, 6691HH Gendt

Website                                   : www.3oeverfestival.nl.
Telefoon                                  :+316 54 34 44 99

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner